Tarjouspyyntö

Voit ottaa meihin yhteyttä myös oheisella lomakkeella. Yhteystietosi lisäksi lomakkeeseen voit laittaa lyhyesti tietoa mitä asia koskee tai jos haluat keskustella kanssamme henkilöstöpalveluista. Vastaamme viestiisi mahdollisimman pian!

Staffgaten 3 yhteistyöetua Tarjouspyyntö

Voit lähettää myös vapaamuotoisen tarjouspyynnön suoraan haluamallesi myynnin ja rekrytoinnin yhteyshenkilölle:

 

Johanna Laaksonen
+358 41 315 0741
johanna.laaksonen(at)staffgate.fi

Juha Kortelainen
+358 44 970 2090
juha.kortelainen(at)staffgate.fi

Kimmo Palo
+358 45 673 5484
kimmo.palo(at)staffgate.fi

Suosituksia henkilöstö- ja rekrytointipalveluiden tarjouspyyntöön

Kun pyydät tarjousta henkilöstö- ja rekrytointipalveluista, kannattaa ottaa huomioon muutamia tärkeitä seikkoja, jotta varmistat onnistuneen rekrytointiprosessin. Tässä huomioitavia asioita:

Tarpeiden määrittely/tehtävän kuvaus:

Määrittele tarkasti, millainen tehtävä on tarjolla, mitkä ovat tehtävänkuvan tärkeimmät osa-alueet. Kuvaile mitä työssä konkreettisesti tehdään. Mitä koulutustaustaa, lupia ja osaamista työtehtävä edellyttää sekä minkälaista työkokemusta odotetaan. Onko joistakin erityistaidoista hyötyä. Lisäksi on hyvä mainita vaatiiko työ matkustusvalmiutta.

Kustannukset ja budjetti:

Arvioi tarjottavien palveluiden hintataso ja pyri selvittämään, mikä on realistinen budjetti rekrytointipalveluihin. Jos tämä tuntuu hankalalta, niin pyydä rohkeasti tarjous, sillä siitä selviää kustannustaso henkilöstöpalveluiden käytöstä.

Rekrytointiprosessi:

Aikataulu: Määritä, millaisella aikataululla rekrytointi tulisi saada valmiiksi.

Yhteistyön luonne: Selvitä, millaista roolia odotat rekrytointipalvelun tarjoajan ottavan prosessissa. Tarvitsetko täydellistä ulkoistusta vai tukea tietyissä vaiheissa?

Palveluntarjoajan valinta:

Kokemus ja referenssit: Tutki rekrytointi- ja henkilöstöpalvelualan yrityksiä tai palveluntarjoajia. Katso heidän aiempia rekrytointejaan ja kysy referenssejä.

Erityisosaaminen: Eri palveluntarjoajilla voi olla erikoistunutta osaamista eri aloilla tai tehtävissä, joten voit valita myös sellaisen, jolla on kokemusta vastaavista rekrytoinneista. 

Sopimusasiat:

Sopimuksen ehdot: Tutki tarkasti tarjouksen ehdot, kuten maksuehdot, mahdolliset takuut tai sopimuskauden pituus.

Vastuut ja velvollisuudet: Selvitä, mitä vastuuta ja velvollisuuksia sekä sinulla että palveluntarjoajalla on prosessin eri vaiheissa.

Viestintä ja yhteistyö:

Selkeä kommunikaatio:
Varmista, että kommunikaatio on avointa ja selkeää palveluntarjoajan kanssa koko prosessin ajan. Sopikaa miten ja millä tavalla yhteydenpitoa pidetään yllä.

Yhteistyön jatkuminen:
Jos tarjouksen hyväksyminen johtaa yhteistyöhön, varmista, että molemmat osapuolet ymmärtävät jatkuvan yhteistyön odotukset ja mahdolliset seurantatoimet.

Arviointi:

Arvioi tarjoukset huolellisesti: Vertaile tarjouksia keskenään ottaen huomioon niiden sisältö ja kattavuus. Voit kiinnittää huomiota esimerkiksi joustavuuteen, monipuolisuuteen ja kokonaispalveluun. 

Arvioi kokonaisarvoa: Älä valitse automaattisesti halvinta vaihtoehtoa, vaan harkitse, mikä tarjous tarjoaa parhaan arvon kokonaisuutena tarpeisiisi. 

Nämä huomioitavat asiat auttavat sinua pyytämään tarjouksia henkilöstön rekrytoinnista ja valitsemaan parhaiten tarpeisiisi sopivan palveluntarjoajan.